Четвъртък, 31 Октомври 2019 11:10

Ден на народните будители!

 

Честит празник, скъпи деца, родители и приятели!

Нека черпим вдъхновение от светлия пример, който ни завещаха народните будители.

Нека да издигаме доброто и да споделяме свят, изпълнен с любов и нравствени ценности.

Нека заедно родители и учители възпитаме новите будители на България!

 

Сряда, 21 Ноември 2018 10:25

Приключения в Южна Америка

Кои са екзотичните животни в Амазонската джунгла? Каква е природата в най-високите планини на континента? Коя е причината да има солени езера? С изготвените проекти от шести клас по География открихме отговорът на тези и още много други въпроси. Запознахме се с учудващите способности на животните в джунглата, разбрахме за невероятната големина на Виктория Регия и се отдадохме на емоцията на виртуално пътешествие в южния континент.

Неделя, 16 Септември 2018 18:33

Пътуваме из света!

Знаете ли в кой континент се намира Тунис? Какво е местното население и какви традиции има? На тези и много други въпроси получихме отговор от нашия гост-преподавател Зак от Тунис. Запознахме се с бита и културата на страната и опитахме традиционно ястие. Чакаме с нетърпение всеки следващ урок за света!

Неделя, 16 Септември 2018 18:28

Летни изследователи!

Ние от лятно училище ,,Куест" имахме възможност да се докоснем до интересния свят на физиката и химията. Установихме, че силите на триене не може да ги пребори дори мощността на БТР. Научихме чрез експерименти, че сапунената ципа е 5000 пъти по-тънка от човешкия косъм, но в същото време е изключително здрава. Присъствахме на демонстрация, с която открихме че химичните експерименти са много забавни, но... понякога не приключват по очаквания начин. Наблюдаваните опити ни предизвикаха да сме още по-любопитни към заобикалящия ни свят!

Неделя, 16 Септември 2018 18:17

Честита Нова учебна година!

Успешна 2019/20 учебна година на всички ученици, родители и колеги! Нека бъдем здрави, ентусиазирани и да преживеем по нов начин приключението на знанието!

Нека с любов и страст да насърчаваме в нашите децата любопитство към света, вяра в доброто и убеждението, че мечтите, следвани с труд, се изпълняват!

На добър час!

Неделя, 03 Юни 2018 19:43

Отличници на НВО IV клас

Нашите четвъртокласници са отличници отново! Представиха се блестящо на матурите! Продължават напред като победители!

Първи март беше вълнуващ ден! За нас беше чест и привилегия учениците ни да участват в Празник, посветен на българската култура и традиция, под патронажа на министър Лиляна Павлова. Звънките гласове на нашите възпитаници огласиха НДК и разкриха красотата на българския фолклор пред министрите на културата от цяла Европа!

Крис Захариев е пълен с енергия и позитивизъм 19-годишен млад мъж. Той е един от възпитниците на нашата детска градина, а днес е вдъхновен “будител” на младите хора – човек с голямо сърце, много таланти и енергия да остане в България, за да я види променена към добро! Преди четири години Крис започва свой YouTube канал That Boy Chris, който след време преименува на Chris Zahariev, и става популярен с искреността си, ценностите, за които говори и чувството си за хумор, превръщайки се в пример и вдъхновение за много хора! Ето как отговаря Крис на нашите въпроси:

1. С какво се занимаваш в момента?

Уча Кино Режисура в НАТФИЗ, работя като графичен дизайнер и от време на време правя влогове.

2. Кой е най-яркият ти спомен от детската градина?

Единствено си спомням, че имаше много играчки!

3. Опиши се с едно изречение.

Оптимист, мечтател, който обича това, което прави и прави това, което обича!

4. За какво мечтаеш?

Не съм сигурен дали имам мечти, по-скоро цели.

5. Каква е следващата ти цел?

Работя по голям проект за интернет сериал. Целта ми с него е да запаля хората да пътуват из България. :)

Петък, 01 Декември 2017 11:35

Рубрика "Нашето наследство"

Осъществяването на големите мечти започва с малко начало.

Детска градина “Куест” постави своето малко начало преди 21 години в апартамент на Лъвов мост… През годините градината се разрастна и прерастна в начално и основно училище, а възпитаниците на “Куест” се превръщат в достойни и успешни млади хора.
Днес започваме рубрика “Нашето наследство”, в която всеки петък ще ви разказваме за нашите възпитаници. Виждайки тяхното развитие и мисия в този живот, си казваме, че трудният път, който сме извървели дотук, си е струвал. Плодовете от нашия труд – нашите възпитаници – ни правят горди, удовлетворени и щастливи хора.

Очаквайте първото представяне на нашите възпитаници следващия петък - 08.12.2017г.

В партньорство с

August-Hermann-France Grundschule Lemgo, Deutschland

Подкрепяни от
International Women`s Club

ACSI Logo noTag 4c

EurECA logo

Aiesec

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…