Сряда, 21 Ноември 2018 10:25

Приключения в Южна Америка Featured

Кои са екзотичните животни в Амазонската джунгла? Каква е природата в най-високите планини на континента? Коя е причината да има солени езера? С изготвените проекти от шести клас по География открихме отговорът на тези и още много други въпроси. Запознахме се с учудващите способности на животните в джунглата, разбрахме за невероятната големина на Виктория Регия и се отдадохме на емоцията на виртуално пътешествие в южния континент.

Четвъртък, 01 Ноември 2018 06:42

Честит Ден на народните будители!

“Кой събуждал умовете,
бранел българското слово,
та като вълшебно цвете
то да разцъфти отново?

Знам книжовниците стари
силите си не пестили –
с книги, вестници, буквари
българския дух крепили.

Да се знае, да се помни,
че България е жива!
На будителите скромни
българинът китка свива.” (А.Жекова)

Честит празник, скъпи колеги! Бъдете здрави и изпълнени с ново вдъхновение да събуждаме умовете на нашите мили ученици!

Неделя, 16 Септември 2018 18:33

Пътуваме из света!

Знаете ли в кой континент се намира Тунис? Какво е местното население и какви традиции има? На тези и много други въпроси получихме отговор от нашия гост-преподавател Зак от Тунис. Запознахме се с бита и културата на страната и опитахме традиционно ястие. Чакаме с нетърпение всеки следващ урок за света!

Неделя, 16 Септември 2018 18:28

Летни изследователи!

Ние от лятно училище ,,Куест" имахме възможност да се докоснем до интересния свят на физиката и химията. Установихме, че силите на триене не може да ги пребори дори мощността на БТР. Научихме чрез експерименти, че сапунената ципа е 5000 пъти по-тънка от човешкия косъм, но в същото време е изключително здрава. Присъствахме на демонстрация, с която открихме че химичните експерименти са много забавни, но... понякога не приключват по очаквания начин. Наблюдаваните опити ни предизвикаха да сме още по-любопитни към заобикалящия ни свят!

Неделя, 16 Септември 2018 18:17

Честита Нова учебна година!

Успешна 2018/19 учебна година на всички ученици, родители и колеги! Нека бъдем здрави, ентусиазирани и да преживеем по нов начин приключението на знанието! Нека с любов и страст да насърчаваме в нашите децата любопитство към света, вяра в доброто и убеждението, че мечтите, следвани с труд, се изпълняват!

На добър час!

Неделя, 03 Юни 2018 19:43

Отличници на НВО IV клас

Нашите четвъртокласници са отличници отново! Представиха се блестящо на матурите! Продължават напред като победители!

Започва нашето лятно училище - от 04.06. до 14.09.2018г. Ще откриваме тайните на заобикалящия ни свят, ще учим и говорим английски език, ще спортуваме наволя, ще откриваме магията на математиката и четенето по нов начин, и ще трупаме още много, много незабравими спомени...! Всеки ден ще е чудесен празник! Позволи на детето си да стане приключенец в Лятно училище "Куест" !

Сряда, 09 Май 2018 07:18

Победители в конкурс

П традиция учениците от ЧОУ "Куест" и тази година участваха в организирания от Регионалния инспекторат по образованието и МОН конкурс за изящно и приложно изкуство "Бог е любов". Учениците ни  спечелиха I-во и III-то място за София-град и продължават в надпреварата на национално ниво. Гордеем се с ентусиазма и таланта на нашите възпитаници!

Проведеният в ЧОУ "Куест" конкурс "Българският фолклор - непресъхващ извор" беше истински празник на фолклора, на българското, на любовта към народните традиции и обичаи. Деца от детски градини и училища в София участваха с рисунки, пана и народни песни като изпълниха сърцата на зрителите с незабравимо настроение, създавайки една прекрасна атмосфера. Наградите бяха пълни и частични стипендии за победителите, както и безплатно посещение в Лятно училище "Куест". Всяко дете си тръгна с подарък и част от нашите сърца! Благодарим на всички деца, родители и техните учители за участието!!!

В партньорство с

August-Hermann-France Grundschule Lemgo, Deutschland

Подкрепяни от
International Women`s Club

ACSI Logo noTag 4c

EurECA logo

Aiesec

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…